Hangulatos házak szép kerttel, kerti tóval

Ingatlantájoló.hu 2019.04.17 13:53:52

Sok mindent tehetünk azért, hogy kertünket még szebbé tegyük: teleültethetjük szebbnél-szebb növényekkel, építhetünk teraszt, medencét, de a kert legszebb ékköve csakis egy kerti tó lehet.


 

Tavasszal sokan elgondolkoznak azon, hogy jó lenne egy kis tavat kialakítani a kertben, mai összeállításunkban ezért a legszebb kerti tóval is rendelkező családi házakat hoztuk el inspirációnak az Ingatlantájoló kínálatából.

Kis vízeséssel Szigethalmon

A kerti tavakat mindenki szereti egy kis extrával különlegesebbé tenni. A halak, a vízinövények és a kövek egyikből sem hiányozhatnak, de gyakoriak a tóparti kis szobrocskák is. Hidat, vízesést vagy kis csobogót már ritkábban láthatunk. Ennek a szigethalmi, 5 szobás családi háznak a kertjében egy kis lépcsős vízeséssel tették különlegesebbé a kerti tavat.

Még több képért kattintson a fotóra!

Romantikus kis híddal Egerben

Egy kerti tó már önmagában is egy kis romantikát csempész bármelyik kertbe, de ha van valami, ami még romantikusabbá teheti, az egy híd, készüljön akár fából, vagy csak kis lépőkövekből. És mindehhez még csak nem is kell, hogy a tó különösebben nagy legyen. Egy könnyen megkerülhető tóra is nyugodtan kerülhet híd, egyszerűen csak azért mert szép. Ennek az egri, nappali + 4 hálószobás családi háznak a tulajdonosai is így döntöttek, a kis tavacskán kívül pedig gyönyörű pázsit, szaletli és rönk hintaágy is díszíti a kertet.

Még több képért kattintson a fotóra!

Félig árnyékban Békéscsabán

A kerti tó karbantartására fokozottan kell ügyelni, ami különösen feladja a leckét, ha napos helyen van, ami fokozza az algásodást. Egy fa árnyékába sem túl szerencsés ugyanakkor helyezni, hiszen így a lehulló levelektől fogunk nehezen megszabadulni. Ennél a békéscsabai családi háznál egy különleges formájú kerti tó kapott helyet, méghozzá nagyon jó helyen, a melléképület előtti fedett terasz előtt. Így a terasztető épp annyira árnyékolja, hogy ne legyen egész nap közvetlen napfénynek kitéve.

Még több képért kattintson a fotóra!

Patakkal és két híddal Balatonfüreden

A lépcsőzetes telkek különösen izgalmas lehetőséget nyújtanak akár a növények telepítéséhez, akár a kerti tavak kialakításához. Ez látszik ennek a 3 lakásos, balatonfüredi családi háznak a kertjében is, ahol a kerti tavat egy sziklás támfal határolja. A gyönyörű, parkosított kertet egy patak is átszeli két híddal, a tó mellett kis kiülő is helyet kapott.

Még több képért kattintson a fotóra!

Mesterien megépített tó Gyúrón

A Fejér megyei Gyúrón található ez az újszerű állapotban lévő családi ház, melynek udvarát pezsgőfürdős medence, jakuzzi, szalonnasütő és egy gyönyörű kerti tó is díszíti. A tó fölött kis híd ível át, partját számtalan növény, díszvilágítás, és egyedi dekorációk díszítik.

Még több képért kattintson a fotóra!

 

Hozzászólások